300 g lax/torsk
2 msk havssalt
3 msk hackade örter, timjan, slätbladig persilja
Buljongkokta grönsaker
1 tsk curry
2 cm skivad färsk ingefära
1 tsk chili på tub
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
2 skalade morötter i bitar
1 skalad palsternacka i bitar
1 tomat
6 dl grönsaksbuljong( 6dl vatten + 3 msk bra buljongpulver)
Några droppar citron
2 cm skivad färsk ingefära
1 tsk chili på tub
1 tsk spiskummin
1 msk tomatpuré
2 skalade morötter i bitar
1 skalad palsternacka i bitar
1 tomat
6 dl grönsaksbuljong( 6dl vatten + 3 msk bra buljongpulver)
Några droppar citron
Gnid in torsken med salt o låt stå i kylen ca 2 timmar eller över natten. (Går även bra att använda direkt utan rimning).
Fräs curry, ingefära, spiskummin o chili i olivolja i en stor gryta. Klicka i tomatpure.
Låt de grovskurna grönsakerna fräsa med några minuter. Häll på buljongen. Låt koka under lock ca 15 minuter tills grönsakerna börjar mjukna. Lägg i den grovskurna tomaten. Smaka av buljongen med havssalt och några varv frånpepparkvarnen. Tänk på att du får mycket sälta från buljongen så tag det lugnt med saltet. Skölj torsken/laxen i kallt vatten.
Skär torsken i grova munsbitar och lägg ned överst i grytan. Låt det sjuda försiktigt ca 4 minuter eller tills fisken är färdig. Pressa i några droppar citronsaft.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar